Videóleckék

Ismételje át szakmai napjaink és képzéseink segédleteit, tananyagait.

Felügyelet, folyamatos és eseti helyettesítés: jogi kérdések, gyakorlati válaszok

Mi pontosan a különbség a felügyelet és a helyettesítés között? A folyamatos helyettesítést végezheti-e több tanár? Az eseti helyettesítés óraszámára vonatkozó jogszabály, illetve az ez utáni juttatás minden tanárra vonatkozik-e? – egyebek mellett ezekre a kérdésekre adott részletes és közérthető választ Petróczi Gábor, tanügyigazgatási szakértő a Többlettanítás, eseti helyettesítés, túlmunka, ügyelet, készenlét az iskolákban, óvodákban, bölcsődékben című tanácsadói napon.

Megnézem

Többlettanítás, eseti helyettesítés, túlmunka, ügyelet, készenlét az iskolákban, óvodákban, bölcsődékben

A pedagógusok új életpályájáról szóló törvény jelentős felhatalmazást adott a kormánynak az illetménysávok módosítására. Petróczi Gábor tanügyigazgatási szakértő erről a Menedzser Praxis tanácsadói napján szólt, ahol a 2024-es illetményemelés előzményeit és az új szabályokat is áttekintette. Az illetmények differenciálására is kitértek a pedagógus teljesítményértékelése alapján.

Megnézem

A köznevelési intézmények ellenőrzésének új szabályai

Az oktatási intézmények felügyeleti rendszere jelentős változásokon ment keresztül az utóbbi időben hatályba lépett módosításoknak köszönhetően. A komplex ellenőrzés várhatóan ez év szeptember 1-jétől lép hatályba. A rendszer átalakulásának részleteit Petróczi Gábor köznevelési szakértő közérthetően ismertette a Menedzser Praxis szakmai napján tartott előadásában.

Megnézem

Iskolák és óvodák ellenőrzése - kérdések és válaszok

Mikor válik érvényessé egy vezető kinevezése? Mikortól várható a tanfelügyeleti ellenőrzés a frissen indult intézményekben? Milyen új szabályokra kell figyelni a köznevelési intézményeknek az ellenőrzések kapcsán? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre válaszolt Petróczi Gábor tanügyigazgatási szakértő a Menedzser Praxis Tudás- és Válaszközpont szakmai napján.

Megnézem

Kérdések és válaszok a pedagógusok új életpályájáról szóló törvényéről

Mivel a pedagógusok új életpályájáról szóló törvény jogviszonyváltással kapcsolatos feladatainak jelentős részét idén ősszel kell elvégezni az intézményekben, számos feladat és komoly körültekintést igénylő döntés vár az iskolavezetőkre és pedagógusokra egyaránt. Előadónk, Petróczi Gábor tanügy igazgatási szakértő rendkívül átfogó és informatív előadását követően mintegy fél órában igyekezett megválaszolni a konferencián részt vevő több, mint 8 ezer pedagógus és szakember részéről érkező válogatott kérdéseket is.

Megnézem

Középpontban a pedagógusok új életpályájáról szóló törvény

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a pedagógus hivatás jogszabályi rendezésének több évtizede várt mérföldkövéhez érkeztünk idén ősszel. Szakértőnk, Petróczi Gábor tanügy igazgatási szakértő másfél órás előadásban és közel 120 prezentációval adott átfogó és minden érintett számára átlátható képet több mint 8 ezer érdeklődő számára az előttünk álló fél év feladatairól.

Megnézem