Videóleckék

Ismételje át szakmai napjaink és képzéseink segédleteit, tananyagait.

Új pedagógus teljesítményértékelési rendszer: mit kell tudni?

Láthatja-e a későbbi munkáltató az értékelést? Milyen időszakok alapján szükséges értékelni az iskolák illetve az óvodák esetén? Kiket kell értékelni? Milyen újdonságokra kell számítani az új rendszerben? Petróczi Gábor a pedagógus teljesítményértékelési rendszerről tartott előadást a Menedzser Praxis szakmai napján, ahol javaslatokat is adott annak szervezésére.

Megnézem

Felügyelet, folyamatos és eseti helyettesítés: jogi kérdések, gyakorlati válaszok

Mi pontosan a különbség a felügyelet és a helyettesítés között? A folyamatos helyettesítést végezheti-e több tanár? Az eseti helyettesítés óraszámára vonatkozó jogszabály, illetve az ez utáni juttatás minden tanárra vonatkozik-e? – egyebek mellett ezekre a kérdésekre adott részletes és közérthető választ Petróczi Gábor, tanügyigazgatási szakértő a Többlettanítás, eseti helyettesítés, túlmunka, ügyelet, készenlét az iskolákban, óvodákban, bölcsődékben című tanácsadói napon.

Megnézem

Többlettanítás, eseti helyettesítés, túlmunka, ügyelet, készenlét az iskolákban, óvodákban, bölcsődékben

A pedagógusok új életpályájáról szóló törvény jelentős felhatalmazást adott a kormánynak az illetménysávok módosítására. Petróczi Gábor tanügyigazgatási szakértő erről a Menedzser Praxis tanácsadói napján szólt, ahol a 2024-es illetményemelés előzményeit és az új szabályokat is áttekintette. Az illetmények differenciálására is kitértek a pedagógus teljesítményértékelése alapján.

Megnézem